Έρευνα "αποενοχοποιεί" το αλάτι
Οι άνθρωποι που τρώνε πολύ αλάτι δεν έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν υψηλή πίεση αίματος και αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν από την καρδιά τους, σε σχέση με όσους καταναλώνουν λίγο αλάτι, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, που φαίνεται να «αποενοχοποιεί» το αλάτι σε σημαντικό βαθμό. Τα νέα ευρήματα, που παρουσιάστηκαν στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, «σίγουρα δεν υποστηρίζουν τις σημερινές συστάσεις για μείωση της κατανάλωσης αλατιού από τον γενικό πληθυσμό», δήλωσε ο υπεύθυνος της μελέτης δρ Γιαν Στάεσεν, του Τμήματος Καρδιαγγειακών Παθήσεων του βελγικού πανεπιστημίου της Λουβέν. Ενώ προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η μείωση αλατιού κάνει καλό στην πίεση, δεν έχει εξακριβωθεί ότι ανάλογη ωφέλεια υπάρχει για την υγεία της καρδιάς στον ευρύτερο πληθυσμό.