Στο νησί της Λέσβου στη Μυτιλήνη, ο Νικόλαος Β. Παπαγιαννίδης ξεκίνησε ένα όραμα.



Να αναδείξει με αγνά και ποιοτικά προϊόντα ξεχασμένες αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις.


Έτσι ιδρύθηκε το 1999 με τη συμβολή του κοινωτικού προγράμματος Leader ΙΙ η οικοτεχνία Παπαγιαννίδη.

 


Με συνταγές που κάποιες χρονολογούνται από το 1895, της μητέρας του Λέλας και των γιαγιάδων Ευθυμίας και Ελένης και με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα συσκευασίας και ελέγχου προϊόντων κατορθώνει να παντρέψει τη παράδοση με τη τεχνολογία στον πιο σύγχρονο και συνάμα παραδοσιακό τρόπο παραγωγής μαρμελάδας και σάλτσας.