Κασερόπιτα με ξινό τραχανά
Κασερόπιτα με ξινό τραχανά

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 400 γρ. τραχανάς ξινός
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 ντομάτες σε κυβάκια
  • 50 ml ζωμό κότας
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 350 γρ. κασέρι σε κύβους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το γάλα. Μόλις βράσει ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα λαχανικά και το ζωμό κότας. Αν χρειασθεί μέχρι να γίνει ο τραχανάς προσθέτουμε και λίγο νερό. Μόλις ο τραχανάς είναι έτοιμος αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα αβγά. Για τη πίτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε τα χωριάτικα φύλλα ένα ένα (κρατώντας 2 για το τέλος) και τα απλώνουμε σε ένα βαθύ ταψί. Ρίχνουμε τη γέμιση μαζί με τους κύβους κασεριού και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα. Ψήνουμε για 40 λεπτά.