Μπεκρή μεζές
Μπεκρή μεζές

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 φιλέτα χοιρινά σε μπουκιές
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε κυβάκια
  • 4 πιπεριές στρογγυλές
  • 3 πιπεριές κέρατο σε ροδέλες
  • 80 ml κονιάκ
  • 70 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 250 ml ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφήνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε το κρέας. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τις πιπεριές και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το κοιάκ και το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κρέας, το κύμινο και τον ζωμό κοτόπουλου. Αφήνουμε στη φωτιά για 15 λεπτά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του φαγητού. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε.