Αρνάκι με αγκινάρες
Αρνάκι με αγκινάρες

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 1/2 κιλό αρνί
  • αλάτι,πιπέρι
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 ποτήρι ζωμό λαχανικών
  • 12 αγκινάρες
  • χυμό απο 3 λεμόνια
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ποτηράκι ούζο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 κ.σ. αλέυρι
  • 1 κιλό γιαούρτι σακούλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το αρνί, το αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε πάνω του το δενδρολίβανο και το σκόρδο. Βάζουμε το αρνί σε ένα ταψί με το βούτυρο γάλακτος και τον ζωμό. Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Βάζουμε τις αγκινάρες σε νερό με το 1/3 του χυμού λεμονιού και το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με τις αγκινάρες, σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε για 15' να βράσουν. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τον άνηθο. Στη μία ώρα ρίχνουμε τις αγκινάρες στο ταψί και αφήνουμε για 30 λεπτά να ψηθούν όλα μαζί. Ελέγχουμε τα υγρά να μην είναι πολλά προσθέτουμε το γιαούρτι και αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμη ή ωσπου να κανει κρούστα το γιαούρτι.