Κεφτεδάκια με γιαούρτι
Κεφτεδάκια με γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ:
  • Κεφτεδάκια:
  • 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 5-6 φύλλα δυόσμου
  • 1 αβγό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 φέτες ψωμιού μουλιασμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3-4 σταγόνες ξίδι
  • ελαιόλαδο
  • Σος γιαουρτιού:
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ξίδι
  • Σερβίρισμα:
  • 3-4 πίτες για σουβλάκι
  • λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τα κεφτεδάκια: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ζυμώνουμε ώσπου να γίνουν αφράτη ζύμη. Αφήνουμε το μείγμα λίγη ώρα στο ψυγείο. Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Για τη σος γιαουρτιού: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για να γίνουν κρέμα και την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να σφίξει. Για το σερβίρισμα: Ψήνουμε σε λαδωμένο τηγάνι 3-4 πίτες για σουβλάκι και τις τοποθετούμε σε πιατέλα. Κόβουμε 2 ντομάτες πάνω στις πίτες και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια. Περιχύνουμε με τη σος γιαουρτιού.