Φακόρυζο
Φακόρυζο

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. ψιλές φακές
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 200 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρασόξιδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 ντομάτες
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις φακές με το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και τις σουρώνουμε. Βράζουμε το ρύζι σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά και σουρώνουμε. Ανακατεύουμε τις φακές με το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον μαϊντανό, και το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.