Κοτόπουλο με λευκό κρασί
Κοτόπουλο με λευκό κρασί

ΥΛΙΚΑ:
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 6 μπούτια κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 6 σκελίδες σκόρδου
  • 6 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 2 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φλιτζ. ζωμό βοδινού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε το φαγητό για 8-10 λεπτά, προσέχοντας μήν κολλήσει.