Πλατάρια κοκκινιστά
Πλατάρια κοκκινιστά

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό πλατάρια
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κ.γ. κουκουρμά
  • 1 ματσάκι βασιλικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε από τις δύο πλευρές τα πλατάρια. Ρίχνουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι, αλατίζουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σκόρδο και τον κουκουρμά. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσουν τα πλατάρια και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειασθεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με βασιλικό.