Μαγειρίτσα
Μαγειρίτσα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1,5 κιλό περίπου συκωτάκια απο αρνί η κατσίκι
  • 3-4 μαρούλια μεγάλα και όσο το δυνατόν πιο τρυφερά
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 αυγό
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • αλάτι,πιπέρι,λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για αρχή θα πρέπει να έχουμε πλύνει καλά την συκωταριά και τα λαχανικά.Κόβουμε τα συκωτάκια σε κομματάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα χωρίς λάδι να φύγουν τα υγρά τους ενώ παράλληλα χονδροκόβουμε τα μαρούλια ώστε να μη λιώσουν κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.Όταν φύγουν τα υγρά από τα συκωτάκια προσθέτουμε λάδι να σοτάρισθούν και πάλι.Εφόσον είναι έτοιμα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα (αν θέλουμε αλλάζουμε λάδι γιατί το προηγούμενο θα έχει αρκετό λίπος)και ρίχνουμε τα μαρούλια ,τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο να σοταρισθούν με την σειρά τους.Στην συνέχεια προσθέτουμε και τα συκωτάκια,το αλατοπίπερο και λίγο νερό(να μην ξεπερνάει το 1,5 ποτήρι του νερού και αν χρειασθεί στην πορεία προσθέτουμε) και αφήνουμε να βράσουν σε λίγους βαθμούς.Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα την οποία μετά κουνάμε ελαφρά για να μην <<κόψει>> η σάλτσα.