Κρεμμυδόσουπα
Κρεμμυδόσουπα

ΥΛΙΚΑ:
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 4 φλ. λεπτοκομμένα κρεμμύδια
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 4 φλ. ζωμός βοδινού ή νερό με 2 κύβους
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 φέτες γαλλικό ψωμί τοσταρισμένο
  • τριμμένο τυρί (παρμεζάνα ή μοτσαρέλα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε κατσαρόλα, βάλτε το βούτυρο να λιώσει, προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε τα σε πολύ σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλεύρι και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 3'. Προσθέστε το ζωμό και αφήστε το να σιγοβράσει μισοσκεπασμένο για 30'. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τη σούπα σε 2 ή 4 πυρίμαχα μπολ (ανάλογα πόσοι θα φάνε), μοιράστε το τοσταρισμένο ψωμί, βάλτε από πάνω αρκετό τριμμένο τυράκι και βάλτε τα μπολ στο φούρνο, στους 200°, μέχρι να λιώσει και ροδίσει το τυρί.