Γλυκόξινες πατατούλες
Γλυκόξινες πατατούλες

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό μικρές λεπτόφλουδες πατάτες
  • 1/2 ξύσμα από πορτοκάλι
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 λεμόνια
  • 1 κουτ. σούπας σκόνη λαχανικών maggie ή ένα κύβο
  • λάδι
  • αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τις πατάτες τις τρυπάμε σταυρωτά με ένα μαχαίρι και τις βάζουμε στην γάστρα. Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το μέλι,το λεμόνι,το πορτοκάλι και το ξύσμα.Ρίχνουμε το μείγμα στις πατάτες. Προσθέτουμε το νερό μέχρι την μέση της πατάτας,το λάδι,τον κύβο και τέλος τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε έως ότου μαλακώσουν οι πατάτες, έπειτα το ανόιγουμε και αφήνουμε να ροφήξει τα πολλά υγρά.