Κριθαράκι με κολοκυθάκια
Κριθαράκι με κολοκυθάκια

ΥΛΙΚΑ:
  • 300 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • 1/4 κ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. κότατζ τσιζ ή άλλο άπαχο τυρί κρέμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι το αφήνουμε να βράσει για 6' και το στραγγίζουμε. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 3'-4'. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2'-3'. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε 1'-2', ίσα να λαδωθούν. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ρίχνουμε το τυρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.