Λαχανοσαλάτα με πορτοκάλι
Λαχανοσαλάτα με πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/4 ενός μικρού λευκού λάχανου
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε το λάχανο σε έναν χοντρό τρίφτη και το αφήνουμε να στραγγίξει εντελώς. Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες ζουλιέν ή το τρίβουμε κι αυτό στον χοντρό τρίφτη. Καθαρίζουμε και κόβουμε το 1,5 πορτοκάλι σε μικρά κυβάκια και το ρίχνουμε στην σαλάτα μας. Το μισό πορτοκάλι που απομένει το στίβουμε μαζί με το λεμόνι. Αλατίζουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε το λάδι. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Τέλος, αφήνουμε την σαλάτα μας στο ψυγείο σκεπασμένη, για περίπου 15 λεπτά, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις. Σερβίρεται είται σε μεγάλη σαλατιέρα, είτε σε ατομικά μπολάκια, σαν πρώτο πιάτο.