Μοσχαρόσουπα
Μοσχαρόσουπα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι
  • 2 πατάτες σε κύβους
  • 3 καρότα
  • 1/2 τομάτα σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλινο ή σέλερι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλα
  • ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά σωτάρουμε το μοσχάρι, τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο για περίπου δυο λεπτά. Ρίχνουμε ζεστό νερό ή χλιαρό να καλύψει τα υλικά μας και ακόμα παραπάνω αναλόγως το σκεύος μας, ριχνουμε τη τομάτα και το σέλινο και το μισό χυμό απο το λεμόνι. Έπειτα ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση (αν η κουζίνα μας έχει εως το 9 τη βάζουμε στο 4-5) και το αφήνουμε να σιγοβράσει εως ότου μαλακώσει το κρέας και τα λαχανικά μας. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε κριθαράκι ή ρύζι.