Πατάτες ριγανάτες
Πατάτες ριγανάτες

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1/2 φλιτζανι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις βάζουμε σε ένα πυρεξ και ρίχουμε λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι το λάδι, το λεμόνι, την ρίγανη και το νερό. Ανακατεύουμε τις πατάτες να πάνε παντού όλα τα υλικά. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθούν μέσα και να ροδίσουν. Αν χρειαστεί κατα το ψήσιμο προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα για να μην ξεραθούν. Βγάζουμε απο τον φούρνο και σερβίρουμε τις ριγανάτες πατάτες.