Κουραμπιέδες με αμύγδαλο
Κουραμπιέδες με αμύγδαλο

ΥΛΙΚΑ:
  • 440 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 200 γρ. αμύγδαλα
  • λίγο κονιάκ
  • 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
  • λίγο ανθόνερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ να ασπρίσει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τους κρόκους και δουλεύετε το μείγμα. Κοσκινίζετε το αλέυρι και το ανακατεύετε με τη βανίλια και το μπείκιν πάουντερ. Ρίχνετε στο βούτυρο το κονιάκ τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το αλεύρι λίγο λίγο. Ζυμώνετε τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνει ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Πλάθετε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς και τους τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Τους ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά. Οταν τους βγάλετε από το φούρνο τους ραντίζετε με ανθόνερο και στη συνέχεια με άχνη ζάχαρη. Τους τοποθετείτε σε στρώσεις σε μεγάλη πιατέλα.