Τούρτα με μακαρόν και ανανά
Τούρτα με μακαρόν και ανανά

ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ. μπισκότα καρύδας, κομματιασμένα
  • 65 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1 κονσέρβα κομμάτια ανανά
  • 1 κονσέρβα λιωμένου ανανά στραγγισμένη
  • 0,15 λίτρα κρέμα χτυπημένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Απλώστε τα ψίχουλα των μπισκότων σε φόρμα φλαν με κινητό πάτο των 23 εκ. Χτυπήστε μαζί το βούτυρο και την κρέμα ώσπου να γίνουν ένα αφράτο ανοιχτόχρωμο μείγμα και μετά προσθέστε το αυγό. Απλώστε πάνω από τη βάση των μπισκότων. Βάλτε τα κομμάτια του ανανά στην εξωτερική άκρη. Γεμίστε το κέντρο με το λιωμένο ανανά. Αφήστε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Βγάλτε προσεχτικά από τη φόρμα και βάλτε σε πιατέλα. Διακοσμήστε με κρέμα.