Κομπόστα με βερύκοκο & μπανάνα
Κομπόστα με βερύκοκο & μπανάνα

ΥΛΙΚΑ:
  • 125 γρ. ξερά βερύκοκα
  • 2 μπανάνες
  • 2 κουτ. χυμός λεμονιού
  • 25 γρ. σταφίδα
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • λίγες σταγόνες γλυκαντικού
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα βερύκοκα, τα βάζουμε σε μπολ και τα καλύπτουμε με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα. Κόβουμε σε φέτες τις μπανάνες και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού. Βάζουμε σε ένα μπωλ τα βερύκοκα με λίγο από το νερό τους. Προσθέτουμε τις μπανάνες και τις σταφίδες και μοιράζουμε τα φρούτα σε 4 ατομικά μπωλ. Γλυκαίνουμε το γιαούρτι το βάζουμε στο κέντρο των φρούτων και πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο. Τα παγώνουμε πριν σερβίρουμε.