Μουστοκούλουρα με σταφίδες
Μουστοκούλουρα με σταφίδες

ΥΛΙΚΑ:
  • 630 γρ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 1/2 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 110 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 300 γρ. πετιμέζι
  • 100 γρ. σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι και τη σόδα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε (βάζουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε η ζύμη να μη κολλάει στα δάχτυλά μας). Πλάθουμε κουλουράκια τα οποία βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.