Kέικ καρότου
Kέικ καρότου

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο καρότο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού στυμμένο χυμό πορτοκάλι
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
  • 1/2 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά, τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη και κατόπιν, τα στύβουμε για να μην έχουν πολλά υγρά. Στη συνέχεια, στύβουμε τα πορτοκάλια και προσθέτουμε μέσα τη σόδα. Βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ και το σπορέλαιο και χτυπάμε με το μίξερ για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τα καρύδια και τις σταφίδες. Χτυπάμε με το μίξερ για να ανακατευτούν όλα τα υλικά μαζί. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ (καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε 24 εκ) και προσθέτουμε εκεί το μείγμα μας. Ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Δεν θα πρέπει να ανοίξουμε το φούρνο την πρώτη μισή ώρα. Μόλις ψηθεί το κέικ μας το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Κατόπιν, το ξεφορμάρουμε. Μόλις κρυώσει εντελώς το κέικ πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.