Κέικ με μήλα
Κέικ με μήλα

ΥΛΙΚΑ:
  • για τη γέμιση
  • 8 μήλα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 2 κουτ. χυμό λεμονιού
  • λίγο αλάτι
  • για το κέικ
  • 1 κούπα βιτάμ
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι βανίλια
  • 1/3 κούπας γάλα
  • 5 αβγά
  • 1 μπείκιν
  • για το γλάσο
  • 1 κούπα χυμό από τα μήλα
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά ζελατίνη σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και βάζουμε τα μήλα στο multi να τα ψιλοκόψουμε(όχι να τα λιώσουμε).Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για μακαρόνια και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Τα αφήνουμε για 1 ώρα. Κέικ Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 30 εκ. και ρίχνουμε το μισό μείγμα. Από πάνω βάζουμε τα στραγγισμένα μήλα και μετά το υπόλοιπο μείγμα. Το βάζουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς και το ψήνουμε περίπου για 1 ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει. Γλάσο Παίρνουμε μια κούπα από το ζουμί των στραγγισμένων μήλων. Βάζουμε τη μισή ποσότητα σε μια γαλατιέρα και στην άλλη μισή διαλύουμε το κορν φλάουρ. Το ρίχνουμε στη γαλατιέρα μαζί με τη ζελατίνη.Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Απλώνουμε πάνω από το κρύο κέικ.