Κορμός σοκολάτας
Κορμός σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ:
  • Για το παντεσπάνι:
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη σοφτ
  • 1 κούπα τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • Για τη γέμιση:
  • 2/3 της κούπας τσαγιού ζάχαρη
  • 150 γραμ. μαργαρίνη σοφτ
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με υψηλά λιπαρά
  • 1 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
  • 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάτε με το παντεσπάνι: Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε τη μαργαρίνη, το αλεύρι, το αλάτι και το χυμό του λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει μια λεία ζύμη. Στρώνετε μια λαδόκολα σ' ένα παραλληλόγραμμο ταψί (περίπου 30 χ 27 εκατ.) και απλώνετε τη ζύμη. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο - στους 200 βαθμούς - για περίπου 10 λεπτά. Προσοχή, γιατί 'αρπάζει' εύκολα! Μόλις ψηθεί, το βγάζετε από το φούρνο και το αναποδογυρίζετε πάνω σε μια πετσέτα κουζίνας στην οποία έχετε πασπαλίσει ζάχαρη. Το τυλίγετε σιγά σιγά σε ρολό από τη 'μεγάλη' του πλευρά (με τη βοήθεια της πετσέτας το 'σπρώχνετε' σιγά σιγά), ενώ συγχρόνως αφαιρείτε τη λαδόκολα. Κρατάτε το παντεσπάνι τυλιγμένο στην πετσέτα μέχρι να χλιάνει. Ετοιμάζετε τη γέμιση: Λυώνετε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί μαζί με 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη σοφτ, και μόλις λυώσει, προσθέτετε το κακάο και ανακατεύετε πολύ καλά. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα 150 γραμ. μαργαρίνη σοφτ και βάζετε το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ πολύ καλά όλα τα υλικά. Το αφήνετε στην άκρη να χλιάνει. Ανοίγετε το ρολό του παντεσπανιού και απλώνετε σε όλη την επιφάνειά του τη γέμιση της σοκολάτας. Το τυλίγετε πάλι με την πετσέτα και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μόλις περάσει ο χρόνος ψύξης, αφαιρείτε την πετσέτα, πασπαλίζετε την επιφάνεια με άχνη ζάχαρη, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.