Μπισκότα λεμονιού
Μπισκότα λεμονιού

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 5 κεφαλάκια γαρύφαλλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε σε 6 κουταλιές νερό την κανέλλα και τα γαρύφαλλα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα ποτήρι διαλύουμε την σόδα στον χυμό του λεμονιού. Χτυπάμε στο μίξερ το καλαμποκέλαιο με την ζάχαρη μέχρι να ενοποιηθούν. Προσθέτουμε το νερό στο οποίο βράσαμε νωρίτερα τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε με το ξύσμα του λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι αφού πρώτα τα κοσκινίσουμε. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχροι να δημιουργηθεί μία μαλακιά ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη και κόβουμε με κουπ πατ ότι σχήμα μας αρέσει. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στους 180 βαθμούς.