Τρίγωνα
Τρίγωνα

ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ. καρυδόψιχα
  • 250 γρ. άχνη
  • 3 αυγά μικρά ή 2 μεγάλα
  • 2 φρυγανιές τριμμένες
  • κανέλλα - γαρύφαλλο
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • αγνό βούτυρο για άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλέθουμε τα καρύδια και τα αναμιγνύουμε με την άχνη, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και με ένα κουτάλι ενοποιούμε τα υλικά. Η γέμιση είναι έτοιμη. Παίρνουμε το φύλλο κρούστας και το χωρίζουμε σε λωρίδες ανάλογα με το πόσο μικρά ή μεγάλα θέλετε να σας γίνουν τα τρίγωνα. Παίρνουμε μία λωρίδα και αφού την βουτυρώσουμε ελαφρώς, βάζουμε μια κουταλίτσα του γλυκού από την γέμιση{αν ειναι στενές οι λωρίδες, αν όχι περισσότερο}και διπλώνουμε σε τρίγωνο. Αλείφουμε το τριγωνάκι με το βούτυρο και το τοποθετουμε στο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο με ένα μυτερό μαχαιράκι τα τρυπάμε από την μία πλευρά και τα ρίχνουμε στο σιρόπι, το οποίο έχουμε βράσει για 5 λεπτά περίπου. Ζεστό όχι καυτό σιρόπι, χλιαρά τρίγωνα. Καλή σας επιτυχία.