Κέικ Μήλου
Κέικ Μήλου

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 kg μήλα σε κυβάκια κομμένα
  • 1/2 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 1/2 κ.γ. κανελογαρύφαλλα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε καλά το λάδι με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε να ενσωματωθούν. Λιώνουμε την σόδα στον χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε στο μείγμα αυγά, λάδι, ζάχαρη. Αφού προσθέσουμε στο αλεύρι το baking, την βανίλια, το ξύσμα και τα κανελογαρύφαλλα προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα κουταλιά κουταλιά να ενωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τέλος τα μήλα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε σε φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά.