Κουνέλι με πράσα
Κουνέλι με πράσα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 μικρό κουνέλι
  • 10 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 ml ξηρό κόκκινο κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 8 πράσα, το λευκό μέρος
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντομάτα πελτέ
  • 500 ml ζωμό κοτόπουλου ή νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και αποσύρουμε. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κουνέλι με τα υγρά του και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα.