Αρνίσιο μπούτι στο ταψί
Αρνίσιο μπούτι στο ταψί

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κιλά αρνίσιο μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κιλό γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε να βράσει σε μπόλικο νερό. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Μουλιάζουμε το ρύζι, να φουσκώσει σε μπόλικο νερό για 1 ώρα. Το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε σε ψιλό σουρωτήρι. Στύβουμε 1 λεμόνι πάνω στο ρύζι. Αφού βράσει το κρέας παίρνουμε 4 φλ. τσαγιού ζωμό και βράζουμε το ρύζι για 10'. Το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το ρύζι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε το βρασμένο αρνί και περιχύνουμε με το γιάουρτι. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε το φαγητό στους 180 C για 35' - 40', μέχρι να ροδίσει η κρούστα.