Κεφτέδες κοκκινιστοί
Κεφτέδες κοκκινιστοί

ΥΛΙΚΑ:
  • Για τους κεφτέδες:
  • 3/4 του κιλού κιμά
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κοφτή κουταλιά κολίαντρο σε σκόνη
  • 1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα
  • 1/2 φλιτζανάκι γλυκό κρασί
  • 1 φλιτζανάκι γάλα
  • 1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν
  • 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο ή απλό ξύδι
  • 1 αυγό
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1-2 φλιτζανάκια νερό
  • αλάτι - πιπέρι
  • 3/4 φλιτζανιού γαλέτα
  • Για την σάλτσα:
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 4-5 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
  • 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι κρασί
  • 3-4 κουταλιές σάλτσα κέτσαπ
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 2/3 κούπας νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος και το σχήμα που προτιμάμε. Ετοιμάζουμε την σάλτσα, βράζοντας όλα τα υλικά της για 5 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τους κεφτέδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μισή ώρα ακόμη, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Συνήθως με τις ποσότητες αυτές η σάλτσα δεν χρειάζεται "δέσιμο", αν χρειαστεί όμως συνεχίστε για λίγα λεπτά ακόμη το μαγείρεμα με ανοικτή κατσαρόλα και πιο δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε με πατατες, ρύζι, πουρέ ή ότι άλλο.