Γουρουνόπουλο ψητό
Γουρουνόπουλο ψητό

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κιλά γουρουνόπουλο
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια, χυμό
  • Λεμονόφυλλα
  • Αλάτι, Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το κρέας, το χαράζουμε και βάζουμε στις σχισμές αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και λεμονόφυλλα. Το αφήνουμε έτσι για περίπου 2 ώρες. Κατόπιν το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε σε ένα ταψί που μέσα έχουμε στρώσει λεμονόφυλλα.Η μεριά του δέρματος μπαίνει από κάτω. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά (170ο Κελσίου) για 2 ? 3 ώρες. Γυρνάμε το κρέας από την άλλη μεριά και ψήνουμε άλλη μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει.