Κοτόπουλο με κριθαράκι
Κοτόπουλο με κριθαράκι

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κοφτές κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες. Το πλένουμε πολύ καλά και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο με λίγο νερό και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το κοτόπουλο στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά στον αέρα στους 200 βαθμούς C. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνουμε στο ταψί το κριθαράκι με το ανάλογο ζεστό νερό υπολογίζοντας και το νερό, που υπάρχει στο ταψί (2 1/2 - 3 φλιτζάνια του σταγιού νερό για κάθε 1 φλιτζάνι του τσαγιού κριθαράκι). Μόλις απορροφηθεί το νερό και έχει μαλακώσει το κριθαράκι, βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο. Kατά τη διάρκεια του ψησίματος ίσως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό.