Xοιρινό ρολό με δαμάσκηνα
Xοιρινό ρολό με δαμάσκηνα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1,5 κιλό χοιρινό μπούτι ψαχνό
  • 2 πράσα
  • 25 δαμάσκηνα ξερά
  • 5 κλωναράκια σέλινο
  • 1 ποτήρι μπράντυ
  • 10 αμπελόφυλλα ζεματισμένα
  • 6 κουτ.σούπας βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι
  • σπάγγο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύουμε από το βράδυ τα δαμάσκηνα στο μπράντυ. Την επόμενη μέρα, ανοίγουμε σα φύλλο το χοιρινό, το αλατοπιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε τα πράσα και το σέλινο. Τα σωτάρουμε με το μισό βούτυρο. Αμα μαραθούν καλά τα στρώνουμε πάνω στο ανοιγμένο σα φύλλο χοιρινό. Βγάζουμε τα δαμάσκηνα από το μπράντυ-το οποίο φυλάγουμε- και τα στρώνουμε πάνω από τα πράσα και σέλινο. Κάνουμε ένα στρώμα με τα αμπελόφυλλα και σηκώνουμε προσεχτικά το ρολό με τα υλικά του, να πατήσει πάνω σ'αυτό το στρώμα. Τυλίγουμε προσεχτικά κι αρκετά σφιχτά σε ρολό, μαζί με τα αμπελόφυλλα, που θα δημιουργήσουν έτσι το εξωτερικό του ρολού. Δένουμε με σπάγγο γύρω-γύρω το ρολό, ώστε να μην ανοίξει. Σωτάρουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο με το ρολό. Προσθέτουμε το μπράντυ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα. Ελέγχουμε κατά διαστήματα μήπως δεν έχει καθόλου υγρά κι ανάλογα προσθέτουμε λίγο νεράκι χλιαρό.