Χοιρινό με γλυκοπατάτες
Χοιρινό με γλυκοπατάτες

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κιλά χοιρινό, πανσέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τα φυλλαράκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε λωρίδες
  • 10 μπαστουνάκια κεφαλοτύρι
  • 10 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κιλά γλυκοπατάτες
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 1 ποτηράκι έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κάστανα, χονδροκομμένα, βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί 1 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού
  • 1 ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° -250°C. Απλώνουμε σε μια μεγάλη επιφάνεια το κρέας και το πασπαλίζουμε ?ε το αλάτι, το πιπέρι και τη φρέσκια ρίγανη. Στρώνουμε επάνω του τις πιπεριές, το κεφαλοτύρι και τις ντομάτες. Τυλίγουμε το κρέας αργά και προσεκτικά σε ρολό. Με έναν σπάγκο το δένουμε πολύ σφιχτά. Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά και το βάζουμε στο ταψί. Σε μια λεκάνη βάζουμε τις γλυκοπατάτες, κομμένες σε ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη ξερή ρίγανη. Ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε να πάνε όλα τα υλικά παντού και τις στρώνουμε στο ταψί γύρω από το ρολό. Τις περιχύνουμε ?ε το ελαιόλαδο, το κρασί, τον χυμό λεμονιού και το νερό και προσθέτουμε τα κάστανα. Σκεπάζουμε το φαγητό ?ε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε να ψηθεί στον φούρνο για περίπου 2 ώρες. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το ξαναβάζουμε στον φούρνο για να πάρει χρώμα. Αν όμως διαπιστώσουμε ότι δεν έχει ψηθεί, προσθέτουμε όσο νερό (βρύσης) χρειάζεται και το ξαναβάζουμε σκεπασμένο στον φούρνο, ώσπου να γίνει. Τέλος, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε σε πιατέλα, συνοδεύοντας με τις πατάτες και, προαιρετικά, με λίγη φρέσκια ρίγανη.