Ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας
Ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ ριγκατόνι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ μανιτάρια στρογγυλά κομμένα φετούλες
  • Μισό φλυτζάνι κρασί λευκό
  • Μισό φλυτζάνι ζωμός λαχανικών
  • 250 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, να μην παραβράσουν αλλά να «κρατάνε» λίγο. Μέχρι να βράσουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Λιώνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μούλτι. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν, 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 5-6 λεπτά. Πάντα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε και το ζωμό και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μασκαρπόνε ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια παχύρευστη σάλτσα. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ρίχνουμε και λίγη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας λίγη ακόμα τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.