Μοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά
Μοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μοσχάρι (σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. καρότα μικρά (αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε χοντρές φέτες)
  • 2 φλ. τσαγιού αρακά
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ (φαρδιά και ρηχή) κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλερι και τα καρότα. Τα αφήνουμε 4'-5' να γυαλίσουν. Κόβουμε στη μέση την ντομάτα. Τη ζουλάμε να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι. Τη ψιλοκόβουμε και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το κρασί. Σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει το κρέας, για περίπου 1'. Τότε προσθέτουμε τον αρακά και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει η σάλτσα του φαγητού, για περίπου 30'. Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά.