Σκορδαλιά με καρύδια
Σκορδαλιά με καρύδια

ΥΛΙΚΑ:
  • 4 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 200 γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
  • 1 1/2 κούπα εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2-3 κουταλιές ξύδι
  • χυμό μισού λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζουμε για λίγα λεπτά σε νερό το ψωμί, το στύβουμε καλά και το ρίχνουμε σε μπολ μαζί με το σκόρδο. Προσθέτουμε τα καρύδια και αρχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ χειρός, ρίχνοντας λίγο λίγο το λάδι και ενδιάμεσα το ξύδι και το λεμόνι μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να ανακατέψουμε όλα μαζί τα υλικά στο multi-mixer.