Ταλιατέλες με σάλτσα ντομάτας
Ταλιατέλες με σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ:
  • 150 γρ. ταλιατέλες
  • 4 ντομάτες μεγάλες, ώριμες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φλιτζάνι φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα και λίγα ακόμη για διακόσμηση
  • 4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας από το νερό που έβρασαν οι ταλιατέλες
  • αλάτι, πιπέρι
  • παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τις ντομάτες, το σκόρδο, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζετε τις ταλιατέλες και κρατάτε δύο κουταλιές σούπας από το νερό τους. Τις μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε, το νερό από τις ταλιατέλες και ανακατεύετε απαλά για να μοιραστούν τα υλικά ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια του βασιλικού και με παρμεζάνα, αν τη χρησιμοποιείτε, και σερβίρετε.