Κροκέτες μπακαλιάρου
Κροκέτες μπακαλιάρου

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια, αφαιρούμε την πέτσα και τον ξαρμυρίζουμε για 24 ώρες αλλάζοντας συχνά το νερό. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο ξαλμυρισμένο οπότε απλά περιμένουμε να ξεπαγώσει. Τον στραγγίζουμε και τον ξεψαχνίζουμε σε ίνες. Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μπολ τη μπίρα και προσθέτοντας αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε ένα παχύρευστο χυλό. Τον δουλευουμε να γίνει λείος. Τον ρίχνουμε στην ψίχα του μπακαλιάρου λίγο λίγο μέχρι να πάρουμε ένα πυκνό μίγμα. Παίρνουμε κουταλιές και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Οταν ροδίσουν βγάζουμε τα κομματια με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με φέτες λεμονιού.