Λαβράκια με κόκκινες πιπεριές
Λαβράκια με κόκκινες πιπεριές

ΥΛΙΚΑ:
  • 4 λαβράκια
  • 6 λεμόνια κίτρινα μικρά
  • 16 σκελίδες σκόρδα μικρά
  • 16 πιπερίτσες κόκκινες
  • 4 κ.σ. δεντρολίβανο
  • χυμός από 1/2 πορτοκάλι, 1/2 λεμόνι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. λιναρόσπορος καβουρδισμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια από τα λέπια τους, βγάζουμε τα βράγχια και τα πλένουμε πολύ καλά. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα για 10'-14' μέχρι να αρχίσουν να ροδίσουν. Πλένουμε και κόβουμε τα λεμόνια στη μέση και τα ψήνουμε και αυτά λίγο στη σχάρα. Τοποθετούμε σε κάθε ένα πιάτο ένα ψάρι. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα αφήνουμε ολόκληρα. Κόβουμε κάθετα στη μέση τις πιπερίτσες, αφού τις πλύνουμε. Σε κάθε πιάτο βάζουμε από 2 λεμόνια κομμένα στη μέση, 5-6 σκελίδες σκόρδα ολόκληρα σκορπισμένα τις πιπερίτσες και το δεντρολίβανο. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το πορτοκάλι, το λεμόνι, τους λιναρόσπορους, φρέσκο πιπέρι και περιχύνουμε στα σερβιρισμένα πιάτα.