Μοσχάρι με μελιτζάνες
Μοσχάρι με μελιτζάνες

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 3 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες ή ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό μελιτζάνες στενόμακρες
  • 2 φλυτζάνια λάδι
  • 1 κιλό μοσχάρι
  • αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Κόβετε το κρέας σε μερίδες -Κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις βάζετε σε ένα μπώλ με νερό και αλάτι για μισή ώρα -Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει -Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
-Ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε
-Βγάζετε τις μελιτζάνες από το νερό και τις ρίχνετε στο τσιγαρισμένο κρέας γυρίζοντας δυο τρεις φορές
-Προσθέτετε την ντομάτα και 2 φλυτζάνια νερό
-Αλατοπιπερώνετε
-Αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου να μείνουν με τη σάλτσα τους