Σφυρίδα φούρνου
Σφυρίδα φούρνου

ΥΛΙΚΑ:
  • 4 φέτες σφυρίδας
  • 250 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 80 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κάππαρη
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1/2 ματσάκι θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Θερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνουμε σε ένα ταψί τις φέτες του ψαριού. Βάζουμε σε ένα μπολ τη ντομάτα, το κρασί, το ελαιόλαδο, τη καππαρη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, το αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Ανακατευουμε καλά και περιχύνουμε με το μείγμα τα ψάρια και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.