Πρασόπιτα
Πρασόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας ή σφολιάτας
  • 3 πράσα
  • 200 γραμμάρια γκούντα
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • λάδι
  • αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλείφουμε το ταψι με λαδι, στρωνουμε το φυλλο ή τα φυλλα κρουστας και ραντιζουμε με νερο στη καθε σειρα το αφηνουμε στην ακρη και ετοιμαζουμε τη γεμιση. Πλενουμε τα πρασσα και τα ψιλοκοβουμε. Τα ριχνουμε σε ενα τηγανι με λιγο λαδι οσοτου μαραθουν επειτα μια πρεζα αλατι-πιπερι και το γκουντα ανακατευουμε ριχνοντας παραλληλα την κρεμα γαλακτος. Αδειαζουμε τη γεμιση στο ταψι την στρωνουμε καλα τελος βαζουμε το φυλλο ραντιζουμε με νερο και χαράζουμε τα κομματια. Ψηνουμε στους 180 για 45 λεπτα.