Κοτόπουλο με πορτοκάλι
Κοτόπουλο με πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 800 γρ. πατάτες
  • 1 πορτοκάλι
  • 80 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1-2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 1 1/2 κ.σ. μέλι
  • 1 1/2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/4 φλυτζάνι ελαιόδαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε μερίδες. Ή αλλιώς το ζητάμε να μας το κομματιάσει ο χασάπης. Το βράζουμε με 3 φλυτζάνια νερό και λίγο αλάτι για 30 λεπτά και όταν βράσει κρατάμε 2 φλυτζάνια από το ζωμό. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις πατάτες. Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το κόβουμε σε φετούλες. Ανακατεύουμε το κρασί με τη μουστάρδα και το μέλι και το 1/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο. Σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος ή ταψί βάζουμε το κοτόπουλο μας, τις πατάτες, το πορτοκάλι, τα κρεμμυδάκια, το δεντρολίβανο και 2 φλυτζάνια από το ζωμό που έβρασε το κοτόπουλο. Περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα του κρασιού με τη μουστάρδα και το μέλι, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το ταψί με το αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη περίπου, ώσπου να ψηθούν καλά οι πατάτες μας και να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.