Μπακαλιαρόπιτα
Μπακαλιαρόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 ½ κιλό μπακαλιάρος παστός
  • 3 κούπες ρύζι για σούπα
  • 5 ½ κούπες γάλα νωπό ή εβαπορέ
  • 2 κουταλάκια πιπέρι
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 1/3 της κούπας μαύρη σταφίδα
  • 1 κουταλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τον μπακαλιάρο για 2 ημέρες σε νερό, να ξαλμυρίσει, αλλάζοντας αρκετές φορές το νερό. Τον στραγγίζουμε και αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκαλα. Τον κόβουμε σε κομματάκια μπουκιάς. Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το πιπέρι και ελάχιστο νερό για να γίνει χυλός. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του μπακαλάρου και τα ανακατεύουμε για να ενωθούν με το χυλό. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το ρύζι. Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλάρου ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τη σταφίδα, που προηγουμένως την έχουμε μουσκέψει στο νερό για μια νύχτα. Ρίχνουμε από επάνω το γάλα λίγο-λίγο και πασπαλίζουμε με την κανέλα. Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να στεγνώσει.