Σουφλέ με φύλλο κρούστας
Σουφλέ με φύλλο κρούστας

ΥΛΙΚΑ:
  • μισό πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250 γρ φέτα τριμμένη
  • 250 γρ ρεγγάτο τριμμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • μισό λίτρο φρέσκο γάλα
  • 4 αυγά
  • 10 φέτες μπεικον ψιλοκομένο
  • λίγο φρέσκο βούτυρο
  • λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τυριά, το μπέικον, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος ρίχνουμε και το φύλλο, το οποίο το χοντροκόβουμε με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε σ' ένα μεγάλο πυρέξ το οποίο το έχουμε λαδώσει με φρέσκο βούτυρο. Τέλος αν θέλουμε μοιράζουμε στην επιφάνεια μικρά κομμάτια βούτυρο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, περίπου 40 λεπτά.