Τραχανόπιτα
Τραχανόπιτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 κιλό φύλλο
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 15 αυγά
  • αλάτι και πιπέρι
  • 3/4 κιλού φέτα
  • 3 φλυτζάνια τραχανά
  • αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στο τραχανά
-Θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι και την προσθέτετε κι αυτή στον τραχανά
-Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά
-Αλατοπιπερώνετε
-Λιώνετε το βούτυρο
-Βουτυρώνετε το ταψί
-Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
-Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
-Ρίχνετε το μείγμα και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
-Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
-Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα
-Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
-Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο