Πιλάφι με κίτρινη κολοκύθα
Πιλάφι με κίτρινη κολοκύθα

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 1/2 φλυτζ. του τσαγιού ρύζι
  • 4 φλυτζ. του τσαγιού νερό ή ζωμός
  • 1 1/2 φλυτζ. του τσαγιού κολοκύθα κίτρινη
  • 3/4 φλυτζ. του τσαγιού λάδι ή βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κομμάτια σε πολύ μικρούς κύβους. Ξανθίζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι (ή το βούτυρο) το κρεμμύδι. Προσθέτουμε μόνο 4 φλυτζ. του τσαγιού νερό ή ζωμό - επειδή θα βγάλει άλλο ένα τουλάχιστον η κολοκύθα - και όταν πάρει μερικές βράσεις, ρίχνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, ωσότου ψηθεί το πιλάφι.