Ελαιοπουλάκι: Πρωτοποριακό - Ακόμη πιο υγιεινό
Όταν το κοτόπουλο Αγγελάκη ανακάλυψε το ελαιόλαδο έγινε Ελαιοπουλάκι


Το Ελαιοπουλάκι, είναι το μόνο κοτόπουλο που τρέφεται με 2% αγνό ελαιόλαδο και το αντιοξειδωτικό ιχνοστοιχείο σελήνιο. Ειδικότερα, το Ελαιοπουλάκι τρέφεται με 100% φυτικές μη μεταλλαγμένες τροφές, όπως στάρι, καλαμπόκι, σόγια, ελαιόλαδο, βιταμίνες, σελήνιο και άλλα ιχνοστοιχεία.

Το αποτέλεσμα φαίνεται στο πιάτο μας! Ένα κοτόπουλο πιο τρυφερό, πιο νόστιμο και ασφαλώς πιο υγιεινό.

Αν αναζητάτε λοιπόν μια νέα gourmet εμπειρία, δοκιμάστε το Ελαιοπουλάκι στο οικογενειακό σας τραπέζι.


Οι πιστοποιήσεις του..


Το Ελαιοπουλάκι μεγαλώνει σε φάρμες της Εύβοιας σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης "from farm to fork" (από τη φάρμα στο τραπέζι μας) και παράγεται σύμφωνα με τις διαδικασίες ποιότητας, που ακολουθεί η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ [AGROCERT 100% φυτική διατροφή, 2% ελαιόλαδο, HACCP (ISO 22000:2005) και ISO 9001:2000].


Τα μυστικά του...


Το κοτόπουλο είναι μονογαστρικός οργανισμός, όπως και ο άνθρωπος. Συνεπώς, η διατροφή του είναι άμεσα συνυφασμένη με την ποιότητά του. Στο Ελαιοπουλάκι, οι μη μεταλλαγμένες φυτικές τροφές εμπλουτίζονται με 2% ελαιόλαδο και το αντιοξειδωτικό σελήνιο. Χάρις τα πολύτιμα συστατικά του ελαιόλαδου το κρέας του κοτόπουλου γίνεται πιο νόστιμο και τρυφερό ενώ διαφοροποιούνται τα Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα του. Ως γνωστό, το λάδι της ελιάς σε σχέση με άλλα σπορέλαια έχει σημαντικά υψηλότερη θρεπτική αξία σε συνδυασμό με πολύ σημαντικά πολυακόρεστα λιπαρά. Ταυτόχρονα, χάρις στο σελήνιο και τις ευεργετικές του ιδιότητες αποτελεί ιδανική επιλογή για το καθημερινό μας τραπέζι.


Σελήνιο το αντιοξειδωτικό!


Διεθνείς έρευνες έχουν δείξει πως το σελήνιο είναι ένα θεμελιώδους σημασίας ιχνοστοιχείο για την υγεία του ανθρώπου. Είναι φυσικό αντιοξειδωτικό, το οποίο βοηθά τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και συμβάλει στη ρύθμιση της λειτουργίας του θυρεοειδούς.

Οι φυτικές τροφές αποτελούν την κυριότερη διατροφική πηγή σεληνίου στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Η περιεκτικότητα των τροφών σε σελήνιο εξαρτάται από την περιεκτικότητα του εδάφους όπου αναπτύσσονται τα φυτά ή μεγαλώνουν τα ζώα. Στην Ευρώπη το έδαφος είναι σχετικά φτωχό σε σελήνιο. Συνεπώς, ο εμπλουτισμός τροφών με σελήνιο είναι αναγκαίος καθώς διαφορετικά δεν θα προσλαμβάναμε τις απαραίτητες ημερήσιες ποσότητες.

Το Ελαιοπουλάκι αποτελεί επισήμως πηγή σεληνίου, αφού 100 γραμμάρια μαγειρεμένου προϊόντος δύνανται να καλύψουν το 49% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σεληνίου για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Για την καινοτόμο εκτροφή του Ελαιοπουλακίου ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) απένειμε Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας στην εταιρεία Αγγελάκης.

Το Ελαιοπουλάκι θα το βρείτε αποκλειστικά σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΤΙΦΑΔΟ ME ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΛΑΙΟΠΟΥΛΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ:

1 κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι κομμένο σε 9 τεμάχια,
1/2 κούπα ελαιόλαδο,
1 και 1/2 κιλό κρεμμύδια,
½ κιλό ντομάτες γινωμένες ή μία κονσέρβα ντοματάκι αποφλοιωμένο,
3 φύλλα δάφνης,
1 κουτ. σούπας μπαχάρι ολόκληρο,
2 ξύλα κανέλλας,
5-6 σκελίδες σκόρδο,
1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι ή μία κούπα λευκό κρασί,
αλάτι-πιπέρι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα μεγάλη. Έπειτα τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με κλειστό καπάκι για περίπου 1 ώρα ανακινώντας κάθε 10΄ λεπτά την κατσαρόλα.
ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΑΙΟΠΟΥΛΑΚΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ & ΦΕΤΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΥΛΙΚΑ:

4 φιλ. Στήθος κοτόπουλου Ελαιοπουλακι,
2 πράσινες πιπεριές,
2 κίτρινες πιπεριές,
2 ντομάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι,
2 σκελίδες σκόρδο,
150 γρ. φέτα,
1/3 της κούπας ελαιόλαδο,
αλάτι-πιπέρι,
1 λαδόκολλα,
λίγο θυμάρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τοποθετούμε τη λαδόκολλα σ΄ένα πυρέξ (έτσι ώστε να περισσεύει γύρω-γύρω για να κλείσουμε στο τέλος το φαγητό). Αλατοπιπερώνουμε το φιλ. στήθος κοτόπουλου, τα τσιγαρίζουμε στο λάδι και τα τοποθετούμε μαζί με το λάδι μέσα στη λαδόκολλα. Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την φέτα, τα βάζουμε και αυτά στο πυρέξ, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι-θυμάρι και κλείνουμε την λαδόκολλα, (έτσι ώστε να μην χυθούν στο πυρέξ τα υγρά του φαγητού. Το ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου 1 ώρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προαιρετικά προσθέτουμε στο φαγητό και τσιγαρισμένες πατάτες.

ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΑΙΟΠΟΥΛΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό μπούτι κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι,
1 κούπα ελαιόλαδο,
4 ντομάτες φρέσκιες ή μία κονσέρβα αποφλοιωμένο ντοματάκι,
½ κιλό κριθαράκι μέτριο,
μυζήθρα τριμμένη (ή κεφαλοτύρι),
αλάτι-πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τοποθετούμε τα μπούτια σε πυρέξ μαζί με τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Βάζουμε το πυρέξ σε μέτριο φούρνο για μία ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα μπούτια σε μια πιατέλα και προσθέτουμε 6 ποτήρια νερό και αλάτι στο πυρέξ. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε την μανέστρα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να ψηθεί για 30΄λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και ανακατεύουμε να τραβήξει το κριθαράκι τα υγρά, προσθέτοντας τα μπούτια. Στη συνέχεια το σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα.

ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΕΛΑΙΟΠΟΥΛΑΚΙ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ:

8 κοπανάκια από Ελαιοπουλάκι,
200ml σάλτσα σόγιας,
4 κουταλιές της σούπας μέλι,
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού,
1 σκελίδα σκόρδο,
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμένο τζίντζερ,
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
Σουσάμι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αναμειγνύουμε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το λάδι, περιχύνουμε τα κοπανάκια και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Πασπαλίζουμε τα κοπανάκια με το σουσάμι και το βάζουμε στην πιο χαμηλή σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε για 30΄στους 200C.



Αγγελάκης Α.Ε

6o χλμ Xαλκίδας-Αρτάκης

34100 Χαλκίδας

τ. 22210 45011

f. 22210 42010

sales@aggelakis.gr

http://www.aggelakis.gr