Θα μας βρείτε

8ο χλμ Άρτας - Γαβριάς 47 100, Άρτα

Tel: +30 26810 41600

Email: info@apsa.gr

Website: http://www.apsa.gr

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Μοσχογιάννης Γιάννης

Η πορεία του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας άρχισε πριν 58 χρόνια και συγκεκριμένα το 1966. Όταν ξεκινούσε πριν από έξι ολόκληρες δεκαετίες τη δραστηριότητά του ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας, αποτελούνταν από μία μικρή ομάδα παραγωγών, που είχε όμως ένα όραμα.Να φέρει στα Ελληνικά νοικοκυριά ποιοτικά προϊόντα. Σταδιακά και με το πέρασμα των χρόνων, έφτασε σήμερα να είναι ένας από τους σημαντικότερους και μεγαλύτερους παράγοντες στην αγορά  κοτόπουλου στην Ελλάδα.

«Η δυναμική του πορεία και η σημερινή της εξέλιξη δεν ήταν πάντως στρωμένη με ροδοπέταλα» όπως αναφέρει ο Πρόεδρος Δημήτρης Πετανίτης που βρίσκεται στο τιμόνι του Διοικητικού Συμβουλίου από το Σεπτέμβριο του 2017. Στο Εργοστάσιο Ζοωτροφών παράγεται πλέον η τροφή για όλα τα κοτόπουλα του Συνεταιρισμού με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα για τους παραγωγούς. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι η ετήσια παραγωγή ζωοτροφών αγγίζει τους πενήντα (50) χιλιάδες τόνους το χρόνο.

Η συνεισφορά του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας στην τοπική οικονομία είναι τεράστια, καθώς πρόκειται για την μεγαλύτερη επιχείρηση της ευρύτερης περιοχής, με κύκλο εργασιών το 2023 που ξεπέρασε τα 80 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2019 που ο τζίρος άγγιξε τα 58εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς απασχολεί περίπου 300 άτομα ως μόνιμο προσωπικό, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Εγγύηση για το μέλλον του Συνεταιρισμού αποτελεί και η πιστοποίηση ποιότητας για όλα τα στάδια της παραγωγής, αλλά και το σύστημα διασφάλισης της υγιεινής των προϊόντων που παράγει.

Σήμερα ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός επενδύει συνεχώς στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών του και στη βελτίωση των προϊόντων του, που είναι υψηλής ποιότητας και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, κατέχοντας ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής αγοράς.