Ιστορικό

Η εταιρεία μας έχει μακρά και πλούσια ιστορία στην παραγωγή, εμπορία, μεταποίηση και τυποποίηση ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. Η αρχή έγινε εδώ και 25 χρόνια με την παραγωγή και εμπορία σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού.

Στη δυναμική της εταιρείας προστέθηκε μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής extra παρθένου ελαιολάδου από τις ελιές που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς.

Την πρώτη μονάδα παραγωγής ελαιολάδου ακολούθησε και μια δεύτερη αποκλειστικά για την έκθλιψη ελαιοκάρπου από βιολογική καλλιέργεια. Στη συνέχεια η εταιρεία προσθέτει στην δυναμική της τον κατάλληλο ηλεκτρομηχανικό εξοπλισμό για την παραγωγή και τυποποίηση διαφόρων ποιοτικών προϊόντων της Κρητικής γης. 
Σήμερα 25 χρόνια μετά είμαστε περήφανοι διότι οι προσπάθειες και ο κόπος τόσον χρόνων αποδίδει καρπούς αντάξιους των προσδοκιών μας.

Έτσι σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση με σιγουριά και αίσθημα ευθύνης να προσφέρουμε στον καταναλωτή μας Κρητικά ποιοτικά προϊόντα με την εμπορική ονομασία CretaVita*. 

Το όνομα CretaVita προέρχεται από λατινικές λέξεις και σημαίνει Η ζωή της Κρήτης.

 

Σχετικά με την CretaVita

H CretaVita διαθέτει στην Ελληνική και διεθνή αγορά Κρητικά ποιοτικά προϊόντα, υψηλής διατροφικής αξίας, καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων.

Η όρεξη για δουλειά, η τιμιότητα και η σωστή και αξιοπρεπής αντιμετώπιση των πελατών, μας καταξίωσε ως μια από τις καλύτερες εταιρείες στον χώρο της παραγωγής, εμπορίας, μεταποίησης και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων.

Η CretaVita έχει σαν σκοπό και στόχο την:

  • Η αντιμετώπιση του πελάτη κυρίως ως συνεργάτη.
  • Παραγωγή παρθένων προιόντων
  • Τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων
  • Την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών
  • Τη διατήρηση παραδοσιακών μεθόδων μεταποίηση
  • Ιχνιλασιμότητα
  • Πιστοποίηση

 

Παραγωγή

Η παραγωγή των προϊόντων της CreataVita είναι απόλυτα ελεγχόμενη και προγραμματιζόμενη.

Αξιοποιούμε τη γνώση που υπάρχει στον ευρύτερο χώρο της Πληροφορικής Τεχνολογίας, ώστε να παρέχουμε συστηματικά και με ακρίβεια πλήρεις συμβουλευτικές υπηρεσίες που αφορούν τον κλάδο. 

Η προετοιμασία αρχίζει από το χωράφι όπου δίνονται οι κατευθυντήριες οδηγίες στο παραγωγό από έμπειρα στελέχη της εταιρείας μας. Η συγκομιδή, επεξεργασία, μεταποίηση και τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων διέπεται από αυστηρούς ελέγχους ποιότητας και υγιεινής. Οι πρώτες ύλες, ο μηχανολογικός εξοπλισμός αλλά και η όλη διαδικασία υφίστανται έλεγχους που καθορίζονται από τους εποπτεύοντες οργανισμούς πιστοποίησης και ελέγχου.

 

Προϊόντα ελιάς

Eλαιόλαδο

Από την αρχαιότητα η Κρητική γη έχει συσχετιστεί με την ελιά και το ελαιόλαδο. Σήμερα χιλιάδες χρόνια μετά η ίδια γη και πολλές φορές τα ίδια ελαιόδεντρα παράγουν το φημισμένο ποιοτικό Κρητικό ελαιόλαδο. Επίσης παράγονται διάφορα προϊόντα ελιάς που διατίθενται από την CretaVita για να καλύψουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διατροφικές σας ανάγκες σε ποιοτικά ελαιοκομικά προϊόντα.

 

Προϊόντα αμπελιού

Διάφορα προϊόντα αμπελιού

Η αμπελουργία στην Κρήτη έχει τις ρίζες τις στα βάθη των αιώνων. Το άριστο κλίμα της, τα πλούσια εδάφη και οι άριστες καλλιεργούμενες ποικιλίες δίνουν ξεχωριστά προϊόντα, υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Το βαλσάμικο και το πετιμέζι είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από τα πολλά προϊόντα παράγονται και διατίθενται από την CretaVita.

 

Εγγύηση ποιότητα

Η CretaVita παράγει κάτω από αυστηρά πρότυπα ποιοτικού ελέγχου.

Η παραγωγική διαδικασία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις του προτύπου HACCP.

 

Κρητική Διατροφή - Μεσογειακή Δίαιτα

Στη διεθνή επιστημονική κοινότητα γίνεται πολλή συζήτηση και αναζητείται ιδανική δίαιτα για την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη των ασθενειών.

Η παραδοσιακή Κρητική διατροφή από αρχαιοτάτων χρόνων φαίνεται να συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά εκείνα που την καθιστούν άριστη, όπως είχε δείξει η μελέτη των 7 χωρών, πού άρχισε το 1960 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Από τη μελέτη αυτή, η οποία περιελάμβανε τη διαχρονική παρακολούθηση μιας ομάδας 700 περίπου ανδρών αγροτικής περιοχής της Κρήτης, φάνηκε ότι ο πληθυσμός αυτός είχε τους λιγότερους θανάτους από έμφραγμα της καρδιάς και τις διάφορες μορφές καρκίνου σε σύγκριση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Ο πληθυσμός της Κρήτης ήταν ο μακροβιότερος σε σύγκριση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι το 1991, που ο Τομέας Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ανέλαβε την επανεξέταση των ηλικιωμένων κατά το 31ο έτος της μελέτης, οι επιζώντες στην Κρήτη ήταν το 50% περίπου του αρχικού πληθυσμού, ενώ στη Φινλανδία δεν υπήρχαν επιζώντες! 

Απόσπασμα από το βιβλίο Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα των Μαρία & Νίκος Ψιλάκης.
Εκδόσεις Καρμάνωρ.

Η άριστη υγεία και μακροζωία των Κρητικών αποδίδεται στην παραδοσιακή διατροφή τους.

Η διατροφή αυτή ήταν απλή και περιελάμβανε κυρίως ελαιόλαδο που έδινε το ένα τρίτο περίπου της ημερήσιας ενέργειας σε κάθε άτομο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας προέρχετο από δημητριακά, κυρίως ψωμί, όσπρια, λαχανικά, φρούτα και σπανιότερα σε μικρές ποσότητες από αυγά, τυρί, γάλα, κρέας και ψάρι. 

Η απλή αυτή παραδοσιακή δίαιτα της Κρήτης έχει αλλοιωθεί τις τελευταίες δεκαετίες κυρίως από τις νεότερες γενιές. Τα αποτελέσματα είναι πολύ δυσάρεστα για την υγεία του πληθυσμού και οι πρόωροι θάνατοι από εμφράγματα και κακοήθη νεοπλάσματα έχουν πάρει επιδημικές διαστάσεις. 

Με βάση, λοιπόν, τα σημερινά δεδομένα θα συνιστούσαμε την επιστροφή στην παραδοσιακή δίαιτα των Κρητών, με κύρια έμφαση στην περιορισμένη σε ποσότητα και συχνότητα χρήσης κρέατος και άλλων ζωικών προϊόντων. Αντίθετα τα δημητριακά (κυρίως ψωμί), όσπρια, λαχανικά, φρούτα και ελαιόλαδο πρέπει να αποτελούν περισσότερο από το 85% του καθημερινού διαιτολογίου μας.

 

Παγκοσμια αναγνωρισιμότητα

Το ελαιόλαδο, σε αντίθεση με τα σπορέλαια, είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

Το ελαιόλαδο, σε αντίθεση με τα σπορέλαια, είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι ανθεκτικά στην οξείδωση και ελαττώνουν την LDL χοληστερόλη χωρίς να επηρεάζουν την HDL χοληστερόλη η οποία προστατεύει από την αθηρoσκλήρωση.

Το ελαιόλαδο περιέχει επιπλέον μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως τοκοφερόλες και υδροξυφαινόλες που προφυλάσσουν τόσο από την αθηροσκλήρωση όσο και (από τις διάφορες μορφές καρκίνου με τη δέσμευση των ελεύθερων τοξικών ριζών. 
Ενδιαφέρον είναι ότι η σύνθεση του ελαιολάδου σε λιπαρά οξέα είναι παρόμοια με εκείνη του λίπους του μητρικού γάλακτος.

Αντώνης Καφάτος
Καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής
Πανεπιστημίου Κρήτης

 

CretaVita - Διεύθυνση

ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗΣ Α.Ε 
3ο χλμ. Ασημίου Λουρών
Ασήμι, Ηρακλείου, Κρήτης, 70016 Ελλάδα

Τηλ.: 28930 31635-36
Κιν.: 6947 830597
E-Mail: info@cretavita.gr 
Skype: cretavita


www.cretavita.gr